Jak vykopnout lidi z vašeho Netflixu

  • Peter Carter
  • 0
  • 1753
  • 267

Dnešní streamovací powerhouse je nepochybně Netflix, přední světová streamovací služba a tvůrce poloviny divných představení v kreativním vesmíru. Ať už hledáte filmy, televizní pořady nebo Netflix Originals, Netflix má obsah pro každého. Tato univerzálnost znamená, že je až příliš snadné začít sdílet svůj účet s přáteli a rodinou.

Sdílení účtu je krásný způsob, jak budovat užší vztahy se svými přáteli, rodinou a sousedy. Je to také skvělý způsob, jak sledovat vaše oblíbené pořady Netflix, aniž byste museli platit za předplatné.

Co se ale stane, když přijdete domů z práce, vykopnete si boty, popadnete něco k jídlu a zapálíte Netflix, jen aby vás přivítala chybová zpráva, která vás upozorní, že váš účet Netflix používá příliš mnoho lidí? Nebo co uděláte, když na svém účtu Netflix zaznamenáte podezřelou aktivitu?

V tomto článku vám ukážu, jak řešit přesně tuto situaci. (Nejprve jste si jisti, že někdo na zádech? Podívejte se na náš článek o tom, jak detekovat vetřelce Netflixu.)

Netflix má stupňovitý model služeb s úrovněmi, které na vašem účtu umožňují jeden, dva nebo čtyři streamy najednou. Pokud se však pokusíte stáhnout více streamů, než vám umožňuje úroveň předplatného, ​​Netflix okamžitě zastaví vaše shenanigany.

Netflix je velmi štědrý se svými příspěvky na streamování a je docela flexibilní, když umožňuje lidem na zádech předplatit jejich přátele nebo členy rodiny, takže i když existují lidé, kteří se vás pokusí naučit, jak porazit jejich systém a získat více streamů, než jste vy platba za, tyto informace zde nenajdete.

Místo toho budeme hovořit o tom, co dělat, pokud jste povolili příliš velké populaci „pasivních diváků“, aby se shromáždili u vaší zalévací díry Netflix.

Jak mohu zjistit, která zařízení používají můj Netflix?

Rychlé odkazy

Pokud vás zajímá, kdo přesně používá váš účet, je velmi snadné získat přehled o tom, jaké IP adresy a jaká zařízení jsou přidružena k vašemu účtu Netflix.

Ve starších verzích Netflixu existovala možnost „Zobrazit nedávný přístup k účtu“ v sekci „Zobrazení aktivity“. Tato možnost je však nyní pryč.

Místo toho je v sekci Nastavení položka s názvem „Nedávná aktivita streamování zařízení“. Ukazuje, jaké zařízení přistupovalo k účtu Netflix, kdy se přihlásilo a odkud přistupovalo k vašemu účtu. Pokud se v horní části vaší aktivity sledování zobrazuje textový odkaz „Zobrazit nedávný přístup k účtu“, vyberte jej. Ukáže vám, jaká zařízení a kdy použila váš účet Netflix. Uvádí také adresu IP, ale typ zařízení je obvykle užitečnější.

Měli byste být schopni určit, který člen rodiny nebo spolubydlící používá váš účet podle typu zařízení, které používají k přístupu.

Pokud nevidíte možnost „Zobrazit nedávný přístup k účtu“ nebo „Nedávná aktivita streamování zařízení“, musíte v historii prohlížení vyhledat vše, co jste v poslední době nesledovali. Pokud vidíte více záznamů pro Koruna a víte, že jste to nesledovali, protože byste určitě usnuli, nyní víte, že váš účet používá někdo jiný.

Další známka „Netflix vetřelce“ může přijít, pokud uvidíte na hlavní obrazovce zvláštní návrhy. Pokud se vám začnou zobrazovat náhodné nebo zcela irelevantní návrhy, je pravděpodobné, že váš profil používá někdo jiný a ovlivňuje váš návrhový algoritmus Netflix.

A konečně, pokud si všimnete, že se k vašemu účtu někdo přihlásil například z Maine, ale neznáte nikoho, kdo tam žije, mohl být váš účet prolomen. (Nezapomeňte se však poradit se svými přáteli, protože právě mohou používat VPN.)

Jak mohu někoho vyhodit z účtu Netflix?

Pokud někdo používá váš účet bez vašeho svolení nebo jste unavení z toho, jak se z vás ostatní lidé vysmívají, budete muset podniknout kroky k vykopnutí ostatních uživatelů z vašeho účtu.

Existují tři způsoby, jak vykopnout lidi z vašeho Netflixu:

  • Navštivte jejich bydliště, zvedněte dálkový ovladač, pozastavte jejich show uprostřed videa a odhlaste je z aplikace.
  • Smazat jejich profil.
  • Odhlaste všechny uživatele z Netflixu a změňte heslo k účtu.

Naše právní oddělení s námi docela důrazně hovořilo o doporučení první možnosti, takže nyní máme mandát vám říci, že je „nerozumné“ a „zbytečně konfrontační“ provést takový plán.

V souladu s tím řeknu, že pouze první možnost je velmi odrazována, takže zde se zobrazí pouze pokyny pro druhou a třetí možnost. Vzdálené mazání profilu uživatele je trochu pasivně agresivní a může se vás na to zeptat. Pravděpodobně tedy stojí za to se člověka nejprve zeptat na jeho použití.

Smazat jejich profil

Pokud za účet platíte a nemůžete získat přístup, není to fér; Než však někoho vyhodíte z účtu, může být dobrým prvním krokem malé jemné dotazování. Zeptejte se, kdo používá váš účet, a možná ho požádejte o odhlášení, abyste jej mohli sledovat. Pokud osoba respektuje vaši potřebu Netflixu, měla by vyhovět. Pokud ne, je čas na plán A: vzdálené odstranění profilu.

Otevřete Netflix kdekoli, kde se prodávají prohlížeče.

Po přihlášení klikněte na „Správa profilů“

Klikněte na ikonu pera v profilu, který chcete odstranit.

Klikněte na „Odstranit profil“.

Pamatujte, že tím se z vašeho účtu neodhlásíte. Pouze smaže jejich osobní profil, ale stále bude moci používat jakýkoli z ostatních profilů ve vašem účtu.

Odhlásit všechny uživatele

Pokud daná osoba stále má vaše uživatelské jméno a heslo, může si vytvořit nový profil pro sebe. Tehdy je čas na plán B: vynucené odhlášení. Ze svého účtu Netflix můžete lidi násilím odhlásit. Pokud však nemůžete získat přístup ke svému Netflixu, máte jen málo možností.

Přihlaste se na netflix.com a postupujte podle těchto kroků:

V nabídce Nastavení na obrazovce Účet vyberte možnost „Odhlásit se ze všech zařízení“.

Nahoře v části Členství a fakturace vyberte možnost „Změnit heslo“.

Změňte heslo.

Přihlaste se do Netflixu pomocí svého nového hesla.

Každý, kdo používal přidělení zařízení Netflix, bude z aplikace odhlášen. Je třeba poznamenat, že to nemusí být okamžité.

V některých případech může nastartování každého trvat hodiny nebo dokonce dny. Okamžitou změnou hesla se nebudou moci znovu přihlásit a budete moci flákat, kolik chcete. Nezapomeňte informovat všechny oprávněné uživatele vašeho účtu o novém hesle.

Mohu jen odebrat jedno zařízení?

Bohužel ne. Netflix nemá možnost odebrat pouze jedno zařízení ani nemá možnost trvale odebrat adresu IP.

I po změně hesla má někdo stále přístup k mému účtu. Co se děje?

Pokud někdo přistupuje k vašemu účtu, i když jste definitivně změnili heslo, je pravděpodobné, že má přístup k vašemu e-mailu nebo že aktualizoval váš e-mail ve vašem profilu Netflix.

Změňte heslo svého e-mailu nebo zcela aktualizujte informace ve svém profilu.

Má Netflix 2FA?

Ne. Společnost dosud nezveřejnila dvoufaktorovou autentizaci pro zabezpečené přihlášení. To je další důvod, protože jako držitel účtu budete muset postupovat podle výše uvedených kroků, aby nežádoucí návštěvníci nemohli streamovat váš účet Netflix.

Odhlásil jsem se ze všech zařízení, ale někdo stále streamuje. Proč?

Oficiální slovo Netflixu od srpna 2020 je, že trvá hodinu, než všechna zařízení pocítí účinek odhlášení. To je docela zlepšení oproti osmi hodinám, které to trvalo.

Pokud zjistíte, že je někdo stále přihlášen, požádejte o pomoc tým podpory Netflix.

Závěrečné myšlenky

Sdílení účtu je důvod, proč si mnoho lidí může vychutnávat své oblíbené pořady a filmy Netflix, ale může být velmi frustrující, když váš účet používá příliš mnoho lidí a brání vám ve sledování. Jediným řešením je někdy vykopnout každého z vašeho účtu.

Většina domácností váš krok pochopí, pokud už nějakou dobu z vašeho účtu pijou. Někteří ne a budete muset být připraveni bránit svou pozici. Na konci dne je to váš účet a platíte, takže je jen na vás, jak to spravujete.




Zatím žádné komentáře

Stránka o nových technologiích. Mnoho užitečných informací o operačních systémech a gadgetech
Mnoho zajímavých článků ze světa moderní technologie. Podrobné recenze, užitečné tipy a spousta zábavného obsahu